DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDF): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Korántsem leszek olyan hosszú a viszonválaszban, mint ön, mert úgy érzem, nekem nincs szükségem arra, hogy magyarázkodjak. (Derültség a bal oldalon, taps a jobb oldalon.) Mindössze jelzésszerűen szeretnék utalni arra, hogy némi csalódással töltött el az ön felszólalásának hangja. Azok után, hogy egy héttel ezelőtt, szombaton azt a biztató javaslatot tette, hogy esetleg elképzelhetőnek tartaná a régi törvény alapján való szavazást is és úgy látszott, megérti az ellenzék szempontjait, óriási változáson ment keresztül, mert most teljesen fölényes, kioktató, hatásvadász felszólalást hallottunk,...(Zaj, derültség a bal oldalon, taps a jobb oldalon.)...amivel kapcsolatban csak arra szeretném kérni, hogy szíveskedjék azt is megnézni vagy arra is odafigyelni, hogy ki az, aki nem tapsol a frakcióból, mert arra érdemes odafigyelni. (Derültség a bal oldalon.)
Úgy érzem és úgy gondolom, tisztelt Országgyűlés, hogy a Kuncze Gábor által elmondottak után talán elegendő, ha annyit mondok, hogy csalódtunk, belügyminiszter úr,...(Derültség a bal oldalon.)...csalódtunk az ön hozzáállását illetően; úgy gondoltuk, hogy a demokráciával kapcsolatban nagyobb az affinitás. Azt a lekezelő és bagatellizáló módot, ahogy kezeli a pénteken történteket, egyszerűen visszautasítjuk. Önnek fel kellene mérnie azt, hogy itt nem egyetlen ellenzéki párt, nem is csak az ellenzéknek, a képviselőknek egy szűk csoportja, hanem valamennyi ellenzéki képviselő fontosnak tartotta, hogy a tiltakozásnak ezt a legvégső eszközét alkalmazza.
Úgy gondolom, ez mindenképpen figyelemreméltó és komolyabb megfontolást igényelne, mint amit az ön felszólalása jelez. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť