DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság megtárgyalta a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvényjavaslatot, és azt 8 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak tartotta.
A többségi vélemény képviselői sajnálattal ugyan, de tudomásul vették, hogy a támogatások köre szűkült, és a jelenlegi gazdasági feltételek között csak a nemzetiségi oktatás céljaira szolgáló általános iskolai tantermek építésére, az életveszélyessé vált általános iskolai tantermek kiváltására, és a társult községi önkormányzatok általános iskolai tanterem fejlesztésére nyílik mód, és nem nyújthatnak be igényt az önkormányzatok a kollégiumépítés és a tornaterem-építés folytatására. De figyelembe vettük azt - amire belügyminiszter úr is utalt -, hogy a csaknem hétszáz tornaterem megépítésével 1995-ben egy korábbi program megvalósulása viszonylag elfogadható helyzetet teremt.
A kisebbségi véleményt Kovács Kálmán képviselőtársam fogja előterjeszteni. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť