DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen a költségvetési és pénzügyi bizottság is a törvénytervezet általános vitára való alkalmasságát vitatta meg. Itt is megfogalmazódtak pro és kontra vélemények bizonyos kérdésekben.
Többségi egyetértés alakult ki a szigorítás szándékával kapcsolatban. Ezt majdnem az egész bizottság támogatta. Megfogalmazódott a szociális lakások támogatásának törvényi garanciahiánya. Ebben határidőt szeretnénk majd kérni az előterjesztőtől. Eltérőek voltak a vélemények az ígérvények megszüntetésével kapcsolatban.
A bizottságban megfogalmazódott még olyan vélemény is, hogy negatív diszkriminációt tapasztalunk a 2000 lélekszám alatti kistelepülések egyedi pályázatokból való kizárásával kapcsolatban, valamint hogy a benyújtott pályázatok elbírálásakor a szakminisztériumok szakmai egyetértése szükséges a támogatás odaítélésével kapcsolatban. Itt esetleg egy szubjektív vétójogot feltételezett a bizottságban egy kisebbség.
De végül is a bizottság - kérdések feltevése és vita után - egyhangúlag támogatja az általános vitára való alkalmasságot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť