DR. BÉKESI LÁSZLÓ

Full text search

DR. BÉKESI LÁSZLÓ
DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, alelnök asszony! Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretnék érvelni, kérve az önök támogatását.
A Bérgarancia Alap a felszámolás alatt álló vállalkozásoknak segít. A cél az, hogy azok a cégek, amelyek fedezet hiányában nem tudják a dolgozók munkabérét kifizetni, a Bérgarancia Alapból - a törvénytervezetnek megfelelően - támogatást kaphassanak. Ez a támogatás lehetővé teszi, hogy abban az esetben is, ha a felszámolás alatt álló cég bevételekkel nem rendelkezik, minimális jövedelemhez juttassa az ott lévő dolgozókat.
A fedezetről a parlament már gondoskodott a '94. évi költségvetési törvényben, a munkáltatói járulékok egy részét a törvény erre a célra elkülöníti, gyűlik a pénz, közel egymilliárd forint áll ebben a pillanatban rendelkezésre. Jelenleg is több ezer felszámolási eljárás van folyamatban, ezek az eljárások néha áthidalhatatlan gondokat okoznak, a bérek kifizetése több esetben szociális problémákkal jár együtt.
Azért kéri a kormány a kivételes és sürgős eljárást, hogy minél hamarabb életbe léptethessük az új Alapot és ezáltal a kifizetések törvényesen is lehetővé váljanak. Kérem az önök megértését és támogatását. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť