DR. KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

DR. KOVÁCS KÁLMÁN
DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Köszönöm a miniszter úr válaszát. Bár én nem kértem az alapítványi iskolákkal kapcsolatban tájékoztatását, interpellációmban erre nem tértem ki, annyit szeretnék azonban megjegyezni, hogy tudomásom szerint a korábbi időszakban a kormányzatnak szándékában állt az alapítványi iskolákkal is közoktatási megállapodást kötni, sőt vannak is ilyen megállapodások - azt hiszem, a miniszter úr ezt nagyon jól tudja -, de az alapítványi iskolák zöme azért nem kívánt ezzel élni, mert akkor elesnek attól a jelentős tandíjbevételtől, amelyet általában szednek.
Visszatérve az egyházi iskolák kérdésére, a miniszter úr válaszában részben garanciát kaptam arra vonatkozóan - és ezt szeretném önök előtt megismételni, mert remélem, jól értettem -, hogy a megkötött közoktatási megállapodásokat nem kívánják felbontani, nem kívánják felülvizsgálni, hiszen a miniszter úr úgy fogalmazott, hogy egyoldalúan nem kötik meg (sic!), tehát ezek a közoktatási megállapodások a jövőben érvényesek lesznek.
Ennek ellenére a miniszter úr a válaszának többi részével nem tudott egyértelműen megnyugtatni sem engem, és azt hiszem, különösen nem tudta megnyugtatni azt a sok szülőt, azt a nagyszámú érdeklődőt, akik a gyermekeiket egyházi iskolákba szeretnék íratni. Szeretném hangsúlyozni azt, hogy minden egyházi iskolában négyszeres-ötszörös a túljelentkezés.
Mindezek figyelembevételével, bár a miniszter úr válaszában - szeretném még egyszer hangsúlyozni - ígéretet tett arra, hogy az egyházi iskolákkal az előző kormány által kötött megállapodást nem fogják egyoldalúan felbontani, mégis a válaszának többi részéből azt a következtetést vontam le, hogy nem kíván számottevő lépéseket tenni annak érdekében, hogy az egyházi iskolák hosszú távon ne kerüljenek hátrányos helyzetbe, ezért a miniszter úr válaszát nem tudom elfogadni. (Moraj.) Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť