DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az önkormányzati törvénycsomaggal kapcsolatban az alkotmányügyi bizottságban kisebbségi vélemény tulajdonképpen azzal a tartalommal alakult ki, hogy valamennyi, e csomagba tartozó törvény általános vitára bocsátását ellenezzük, a törvényeket megtárgyalásra alkalmatlannak tartjuk. Ez alól talán a most tárgyalandó törvénytervezet az egyetlen olyan kivétel, amely azért igen gondos munkával, de álláspontom szerint kijavítható.
Három alapvető kérdésre szeretnék kitérni, ami úgy a miniszter úrnak, az államtitkár úrnak és az előttem szóló MSZP-s képviselő úrnak a figyelmét elkerülte, és nem került a tisztelt Ház elé.
Az első kérdés a polgármester fegyelmi és kártérítési felelősség-csomagban, a 7. § (1) bekezdésében található. Azt írja a törvénytervezet, hogy a fegyelmi eljárás kezdeményezésére a képviselő-testület tagja, bizottsága - eddig minden rendben van, és most jön a számunkra elfogadhatatlan - a fővárosi, megyei közigazgatási hivatal vezetője jogosult. A megyei hivatal vezetőjének azt a jogot is megadja a törvény, hogy a fegyelmi kezdeményezést kötelező erővel írja elő az önkormányzatnak. Vagyis a megyei hivatal vezetője a helyi önkormányzatot mint állami tisztségviselő minden további nélkül utasíthatja. Ez az elmúlt négy esztendőben ismeretlen volt, és meggyőződésem szerint a hatályos alkotmányunk 44. §-ába ütközik.
Annak idején egy olyan eljárás volt, hogy felhívta a közgyűlést, illetve a képviselő-testületet a törvényesség őre, és hogyha ennek a felhívásnak a testület nem tett eleget, akkor a jogosított bírósághoz fordulhatott. Itt a törvénytervezet nem ezt az utat járja, hanem azt mondja, hogy a fegyelmi eljárást a képviselő-testület köteles megindítani.
Szeretnék egy másik pontra is kitérni, szintén a polgármester felelősségével és felelősségre vonásával kapcsolatban. A polgármester polgármesteri tisztsége megszűnik a tervezet 2. § (1) bekezdés j) pontja szerint a polgármesternek e tisztségével összefüggő bűncselekménye miatt a büntetőjogi felelősség jogerős megállapításával. Úgy érzem, hogy ez a szabályozás így meglehetősen furcsa és meglehetősen tág kört ölel fel a bűncselekményi felelősség, és ennek nem valószínű, hogy egyenes jogkövetkezménye kell hogy legyen a polgármesteri tisztség megszűnése.
Ez az a két kérdés, amit álláspontom szerint minden körülmények között ki kell iktatni ebből a törvénytervezetből.
Tisztelt Ház! Én tökéletesen értem azt a törvényalkotói igényt, hogy az ország területén igen nagy szórás volt a tiszteletdíjak tekintetében, nagyon sok visszásság volt azzal kapcsolatban, hogy különböző települési önkormányzatoknál milyen eltérő tiszteletdíjban részesültek a képviselők. Ezt a szándékot osztom, csak az a kérésem, hogy itt azért az előterjesztés során ezt fokozottabban meg kellene vizsgálni, és pontosan végig kellene gondolni azt, hogy milyen feladatokat kívánunk elláttatni önkormányzati képviselőkkel.
A délelőtti vitában elhangzott például az, hogy a fővárosi közgyűlés - melynek pillanatnyilag még tagja vagyok - feladatai mennyire megnőnek a kerületi önkormányzatok feladataival szemben. Ezzel szemben szeretném felhívni a figyelmet, hogy a főfoglalkozásként tevékenykedő fővárosi közgyűlési képviselők a következő ciklus idején szerény számításom szerint bruttó 37 ezer forintért láthatják el tevékenységüket, ami jelenthet akár napi 12 óra elfoglaltságot is.
(15.30)
Abban az esetben, hogyha több tisztséggel együtt még egy bizottsági elnöki feladatot is betöltenek, s ezzel esetleg még hatósági jogkört gyakorolva is tevékenykednek a következő ciklusban, akkor a bruttó tiszteletdíjuk elérheti akár az 56 ezer forintot is.
Azt hiszem, hogy az ilyen fajta szabályok az igényelt cél megvalósítását nem szolgálhatják. Itt nyilvánvalóan olyan anomáliák vannak... - én elfogadom azt, hogy Budapesten egyes kerületekben 10-12 ezer forintos tiszteletdíjak voltak, a Fővárosi Közgyűlésben voltak 70-80 ezer forintos tiszteletdíjak, de azért az általános szabálynak ilyen részletekig menő megfontolását mindenféleképpen az előterjesztő figyelmébe ajánlom.
Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatosan egyébként én a részletes vita során szintén szót fogok kérni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť