DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Nem a haderőreformról van szó, hanem a hatpárti tárgyalásokkal kapcsolatos lépésekről. Egyébként egy perc alatt befejezem a felszólalásomat. (Derültség.)
A hadsereg hivatásos állományának tűrőképessége egyébként határához érkezett, félő, hogy sokáig nem lehet következmények nélkül hivatkozni a katonák esküvel vállalt kötelmeire, becsületére.
A Független Kisgazdapárt képviselőinek egyetlen javaslatát sem vették figyelembe a tárgyalásokon, a tábornoki kart és a vezető beosztású főtisztek létszámát jelentősen emelni akarják, feledve nagy költőnk, Petőfi Sándor intelmét: "Tiszteljétek a közkatonákat, nagyobbak ők, mint a hadvezérek".
A fentiek alapján a Független Kisgazdapárt frakciója visszavonta megbízottját a hatpárti tárgyalásokról.
Néhány perce került a kezembe - és tekintve, hogy időm még van erre (Derültség.) - az Új Szó tegnapi száma, amelyben az alternatív oktatás kérdéseiről szól Szlovákiában. A Kisgazdapárt nagy aggodalommal veszi tudomásul, illetve nem veszi tudomásul azokat az intézkedéseket, amelyek Szlovákiában és Romániában a magyar nyelv ellehetetlenítésére és új oktatási politika bevezetésére irányulnak. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť