DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Természetesen nem szeretnék arra hivatkozni, hogy kik voltak a Fidesz miniszterjelöltjei. Arra sem szeretnék hivatkozni, hogy hányszor tárgyaltak SZDSZ-képviselők jelenlétében vezető fideszes politikusok a Magyar Televízió vezetőivel - mondjuk, Hankiss Elemérrel - különböző ügyekben... (Zaj a jobb oldalon.) Teljesen természetes dolog ugyanis, hogy parlamenti képviselők pártjuk képviseletében különböző ügyekben érdekképviseleti szervezetekkel és államtól független intézményekkel mint államtól független intézmények - mármint pártok - képviselői tárgyalnak.
Egyébként ha Deutsch Tamás lapozott volna egyet abban a bizonyos papírban, amit megkapott, akkor láthatta volna, hogy az szerepel a következő oldalon - de hát úgy látszik, figyelme idáig már nem terjedt -, hogy a megállapodás a következőről szól: "Javasolt módosítások a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényjavaslathoz."
Nem hiszem, hogy itt indokolt lenne alkotmánysértést emlegetni; nem is volt világos abban, amit Deutsch Tamás mondott, hogy mi az alkotmánysértés. Eddig az volt a kifogás, hogy nem tárgyalnak a kormánypártok az érdekképviseleti szervekkel; most tárgyaltak - nem másról, mint arról, hogy a benyújtott törvényjavaslathoz hogyan lehet módosító indítványokat benyújtani az érdekképviseleti szervezetek egyetértésével.
A fölháborodást én műfölháborodásnak látom. (Felzúdulás a jobb oldalon. - Taps a bal oldalon.) Azt gondolom, hogy jó lenne a műfölháborodást elkerülni, és alaposan megnézni azokat a papírokat, amikre hivatkozunk, mondjuk, például egyet lapozni abban a papírban, amit tájékoztatásul megkapott minden ellenzéki képviselőcsoport vezetője.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť