DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az olaj-gate negyedik fejezete következik. Az orosz-magyar olajszállításokban egy amerikai közvetítőn és egyéb magyar cégeken keresztül történő beavatkozás bizonyára nagy üzleti lehetőséget jelent egyes MSZP-hez közel álló vállalkozók számára.
Az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy leginkább azoknak szalad a szekere, akik a különböző hatóságokhoz tartozó engedélyezési eljárásokban képesek érdekeiket érvényesíteni. Hujber Ottótól, az MSZP vállalkozói tagozata és egyben a társaság keleti piacokért vezetőjétől ez a gyakorlat láthatóan nem idegen. Üzleteihez támogatókat a szocialista párton kívül a kormány hivatalaiban szerez és tart, amelyek között ő már mintegy információs szuperösvényen halad, nem Ho Si Minh-ösvényen. Ezeket a törekvéseket erősíti a meglehetősen szövevényesen kiépített magáncég-birodalmi háttér itthon és külföldön.
Hogy mi célból alakult az MSZP vállalkozói tagozata, hadd idézzek néhány gondolatot Hujber Ottónak a tagozat megalakulásakor elmondott beszédéből. A vállalkozói tagozat meg szeretné kezdeni a tárgyalásokat az ukrán, a kazah és az orosz állam vezetőivel. A vállalkozói tagozat céljaként azt fogalmaznám meg - szó szerint idézem -, hogy jó kell hogy legyen a vállalkozóknak, jó kell hogy legyen a pártnak. A vállalkozók számára azt a lehetőséget nyújtja, hogy beleszólhassanak a párt gazdaságpolitikájába, gazdasági hatású törvények megalkotásába.
Miniszter Úr! Kérdéseim a következők. Hujber Ottó részt vesz-e azon magyar cégek kiválasztásában, amelyek hozzáférhetnek az orosz adósságállomány hasznosításához?
A második kérdés: milyen megbízást kapott Hujber Ottó a magyar kormánytól, illetve annak valamelyik minisztériumától?
A harmadik: csak az MSZP vállalkozói tagozata tárgyalhat különféle egykori szovjet köztársaságok vezetőivel vagy néha diplomáciai úton is próbálkozik a kormány? Köszönöm szépen. (Derültség az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť