DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tekintettel arra, hogy úgy érzem, de lehet, hogy rosszul, nem kaptam választ kérdéseimre. Ezért még néhány információval szeretném untatni a Házat és a miniszter urat.
Hujber Ottó cégein és az említett társaságon keresztül az ön minisztériumától és a PM-től kapott lehetőséget az orosz adósságállomány hasznosítására. Hujber az adósság két jelentős tételéhez való hozzájutás érdekében létrehozta az Agrolízing és a Vagonlízing részvénytársaságokat. Ezekben tulajdonosként ellenőrizhetetlen külföldi cégek, így például az Ost-West Alapítvány vagy a Finex és kisebbségi állami tulajdonos is szerepel.
Az egyik újság szerint Hujber úgy kapott 182 millió dollárt, azaz 24,5 milliárd forintot a költségvetésnek járó pénzből, hogy két év moratórium után kezd majd törleszteni öt éven keresztül és a megszerzett állami vagyonnak alig felét kell visszafizetnie. Nem rossz üzlet.
A másik cég, az Agrolízing 48 millió dollárért kombájnokat hozott be az adósság terhére. Ám ezek eladhatatlanok, mert kétszer annyiért adják "kedvezményesen", mint amennyiért az oroszoktól beszerzik. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť