AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az 1995. évi költségvetési törvény értelmében a saját gazdálkodási hibából, önként vállalt feladataik, erejüket meghaladó beruházásaik miatt tartósan fizetésképtelen helyzetbe került önkormányzatok a kötelező önkormányzati hatósági feladatok folyamatos ellátása érdekében a kiegészítő támogatás igénybevételét külön törvény szerint kérhetik. Az említett külön törvény hiányában jelenleg nincs lehetőség a keretösszeg felhasználására. Néhány helyi önkormányzat ugyanakkor már '95. szeptember végére működésképtelenné vált, és az önkormányzati törvény szerinti kötelező feladatok ellátására sem volt képes.
Az ő helyzetük feloldása azonnali és hangsúlyozottan egyszeri rendkívüli intézkedést igényel. Ezért a kormány átmenetileg a központi tartalékkeretből megelőlegezett 250 millió forintot. Egyidejűleg kezdeményezte a költségvetési törvény idevonatkozó részének módosítását, és ennek révén a felhasználásra kerülő tartalék célelőirányzatból való visszapótlását. Az engedélyezett önkormányzati támogatás visszterhes, visszafizetésére '96. évben az érintett helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárása során kell intézkedni.
Az előzőek alapján kérem a tisztelt Házat, hogy a beterjesztett előirányzat-átcsoportosításhoz hozzájárulni szíveskedjék. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť