BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Fidesz-Magyar Polgári Párt a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetéséről szóló törvény módosításáról támogatólag mond véleményt. Elsősorban azért, mert a Fidesz egy konstruktív párt. (Derültség, szórványos taps a bal oldalon.) Másodsorban azért, mert nem tartanánk helyesnek, hogyha négy-öt önkormányzat nem kellően átgondolt, helyenként téves feltételezésen alapuló döntéseiből olyan következtetést vonnánk le vagy vonna le a Magyar Köztársaság parlamentje és a kormány, amely az 1267 eredményesen és törvényesen működő önkormányzat számára hátrányos következményekkel járna. Egyetértünk azzal is, hogy ezek a támogatások, e néhány önkormányzat ügyének az 1995. december 31-éig történő rendezése visszterhes módon, azaz visszapótlásra kerüljön, és ne csábítson más önkormányzatokat, testületeket meggondolatlanságokra.
Mintegy 6000 beruházás áll szemben néhány helytelen beruházással. Ebből sem szabad senkinek azt a következtetést levonni, hogy nincs szükség az önkormányzati autonómiára, nincs szükség olyan támogatási rendszerekre, amelyek eddig eredményesen működtek, és esetleg a normativitást és az előretervezhetőséget is valaki kétségbe vonja. Utalok itt a következő napirendi pont előterjesztésére.
Ezért tehát támogatjuk a kormánynak ezt a benyújtott javaslatát. Egyben a későbbiekben, bár az önkormányzatok működőképességének helyreállításáról szóló törvény valamilyen módon rendezni fogja e kérdéseket, de szeretném javasolni, hogy át kellene gondolni a végrehajtásról szóló törvénynek a módosítását is, és megakadályozni azt, hogy ilyen helyzetekben is esetleg törzsvagyon önkormányzattól történő elvételére kerüljön sor a végrehajtás során.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Javaslom, hogy a költségvetésről szóló törvény módosítását a tisztelt Ház fogadja el. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť