DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a kárpótoltaknak 70-80 milliárd forintos vagyon felajánlásáról szólt. Kárpótolt pedig az, aki az elszenvedett sérelme, az elvett vagyona után kapta a kárpótlási jegyet. Aki kárpótlási jeggyel rendelkezik, az nem mindig kárpótolt, mert igen sok olyan személy van, aki fölvásárolta ezeket a jegyeket. (Mozgás és zaj a bal oldalon.) Ezeknek a fölvásároló személyeknek önök 68 milliárd forint értékű vagyont adtak, az eredeti jogosultaknak pedig 2 milliárd forint értékű vagyont. (Derültség és zaj a bal oldalon. - Taps a jobb oldalon.)
Hadd válaszoljak az ön által felvetettekre Arthur Koestler Sötétség délben című művéből egy idézettel, méghozzá a kommunista Rubesov - aki be lett börtönözve - töprengésének a felidézésével: "Rá kell jönnie az okára, hogy miért fogyatékos a párt. Mi hoztuk el az igazságot, a mi szánkból azonban hazugságnak hangzott. Elhoztuk nektek a szabadságot, a mi kezünkben azonban korbácsnak látjátok. Az eleven életet kaptátok tőlünk, és mégis, ahol felhangzik a szavunk, elhervadnak a fák és száraz leveleket hord a szél." (Mozgás és zaj a bal oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! Sok százezer üldözött, szabadságától megfosztott, vagyonából kiforgatott, eredeti kárpótlásra jogosult nevében, akiket ez a kormányzat ismételten megfoszt a vagyonuktól, nem fogadhatom el ezt a miniszterelnöki választ, mert ha elfogadnám, azzal felmentést adnék az alól a történelmi bűn alól, amelyet ez a kormány elkövet az eredeti kárpótoltakkal szemben. (Zaj a bal oldalon. - Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť