HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Olyan kérdést vetett fel, amellyel itt, ebben a Házban, de a kormányban és különböző kormányszerveknél is számtalanszor foglalkoztunk, és folyamatos feladatnak tartjuk az ezzel való foglalkozást.
Ön olvashat szinte minden nap valamiféle tudósítást ilyen vagy olyan gazdasági visszaélés, bűncselekmény leleplezéséről, a feketegazdaság visszaszorításával összefüggő eseményekről. Azt is alá szeretném húzni, hogy a rendőrség becslése szerint csak az idén, 1995-ben mintegy százezerre tehető azoknak a gazdasági bűncselekményeknek, visszaéléseknek a száma, amelyeket a rendőrség feltárt.
Sajnos nem a kormány tehet arról, hogy roppant lassú - és ezt is szóvá tettük többször is - a bírósági eljárás, az ítélethozatal folyamata. Mindenképpen föl kellene gyorsítani az eljárási reform végrehajtását, és ebben partnerei vagyunk a független, szuverén bíróságoknak. Tehát a rendvédelmi hatóságokat, rendvédelmi szervezeteket, az APEH-et és a többieket nem terheli felelősség ebben. De hangsúlyozni szeretném, hogy az út elején tartunk. Ön bizonyára nem azt tételezi föl, hogy a mostani hatalom képviselői - nem tudom pontosan, mire utalt - és a feketegazdaság összefonódik vagy nem. Mi nem foglalkozunk azzal, hogy miként és hogyan... - mert hiszen csak akkor tudunk lépni, hogyha erre bizonyítékok vannak, mert csak a jog alapján járhatunk el. Egyébként meg kívánom jegyezni önnek, hogy a privatizációs visszaéléseket vizsgáló bizottságról számtalanszor beszámoltunk a kormánynak. Azt szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy a gazdaságvédelmi operatív csoport és minden erre hivatott szerv azoknak az intézkedéseknek a jegyében dolgozik, amelyeket a legutóbbi megbeszélésen határoztunk el. Köszönöm. (Taps a kormánykoalíció padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť