DR. SUCHMAN TAMÁS

Full text search

DR. SUCHMAN TAMÁS
DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az energia-privatizációval kapcsolatos vitanapon elmondottakhoz képest a szerződések tartalma nem változott. A szerződések továbbra is tartalmazzák a környezetvédelemmel kapcsolatos szabályozásokat, tartalmazzák az ÁPV Rt. felelősségvállalását és tartalmazzák a vevő felelősségvállalását, amely a szerződés aláírását követő napon kezdődik. Tartalmazza azokat a feltételeket is, amelyekkel az eladó tartozik. Azaz, hogy a felelősségvállalást maximalizáltuk, 25 százalék, illetve az MVM Rt. esetében 10 százalék, a felelősségvállalás időtartama 36 hónap, tehát csökkentettük mindazokat, amelyek a korábbi tárgyaláson felmerültek. A fejlesztési kötelezettségek is még szigorúbb megfogalmazásra kerültek a szerződéstervezetekben - ez ellenőrizhető, nagyon szívesen bemutatom - részint a közép- és hosszú távú erőmű-fejlesztési programhoz kapcsolódóan, részint az áramszolgáltatóknál is. A szerződésben szerepel, hogy ahol a fejlesztési projektek engedélyezési dokumentumai rendelkezésre állnak, ott a fejlesztés kivitelezésére irányuló befektetői kötelezettség is szankciók mellett szabályozásra került. Tartalmazza a szerződés azt is, hogy ahol még nem rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, ott a befektető kötelessége megszabott határidőn belül a szükséges engedélyek megszerzése, majd ezt követően a fejlesztés elvégzésére vonatkozó egyéb garanciák megteremtése.
Összességében a fejlesztési projekteknek nem teljesítés esetén megfelelő szankciók állnak rendelkezésre. A szakma kérésére két évig még a vezérigazgató kinevezése az ÁPV Rt. joga. Ezek a kinevezések december hónapban megtörténnek és ugyancsak decemberben döntünk arról az igazgatósági tagról, aki az Ipari Minisztériummal egyetértésben kerül kinevezésre... (Az elnök poharának megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)..., aki az aranyrészvényesi jogokat a jövőben biztosítani fogja.
Ha egy mondatot még mondhatnék: soha nem mondtam, hogy az áramszolgáltatók esetében, ahol opciót adunk, nem leszünk kisebbségben az igazgatótanácsban... (Az elnök poharának megkocogtatásával ismét jelzi az idő leteltét.)..., azonban az MVM Rt.-ben, ahol több mint 51 százalékunk marad meg és most 24-et adunk el, ott végig megmarad az állami többség az igazgatótanácsban is és a felügyelőbizottságban is, ezt szerződéssel dokumentálni tudom. (Az elnök poharának megkocogtatásával újból jelzi az idő leteltét.) Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť