DR. SUCHMAN TAMÁS

Full text search

DR. SUCHMAN TAMÁS
DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tekintettel arra, hogy ez a műfaj egyáltalán nem alkalmas arra, hogy pontos és korrekt válaszokat lehessen adni, ezért a hátralévő 50 másodpercben néhány dolgot szeretnék gyorsan elmondani.
Az egyik, hogy a villamosenergia-termelésről, -szállításról és -szolgáltatásról szóló törvény pontosan meghatározza, hogy kinek milyen feladata, jogköre van, és ez miként hat ki az ellátás biztonságának kérdésére. A szerződés pontosan tartalmazza és az egész privatizáció folyamán nyilvánvaló, hogy a vevő köteles magát alávetni a magyar törvényi szabályozásnak, valamennyi rendeletnek, ami e tárgyban megjelent. Szeretném hozzátenni, hogy a privatizációval kapcsolatban összesen több mint 23 új jogszabály meghozatalára került sor pontosan azért, hogy bizonyos garanciákat tudjunk megteremteni. Ezek nagy része a villamosenergia-ipar privatizációjára vonatkozott.
Még egy mondatot szeretnék mondani. A fejlesztések során - amelyek 2-3 ezer megawatt erőművi kapacitás leselejtezését teszik lehetővé - az erőművi privatizációnál pontos mértéke van megszabva a felajánlott kapacitásoknak, illetve annak, hogy milyen fejlesztéseket kívánnak végrehajtani. (Az elnök poharának megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) De elnézést kérek, tényleg nem tudom befejezni. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť