IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Kereszténydemokrata Néppárt az energiaipar privatizációjával foglalkozó november 1-jei vitanapon egyértelműen kifejtette, hogy az országra nézve károsnak tartja és ezért ellenzi a villamosenergia-ipar külföldiek részére történő eladását. Vitaindító és záróbeszédében Suchman Tamás miniszter úr arra hivatkozott, hogy az általunk kifejtett negatív hatások és következmények nem fognak érvényesülni, amire elsősorban a befektetőkkel megkötésre kerülő szerződések fognak garanciát nyújtani. Most olyan hírek érkeznek, hogy a pályázati kiírások, illetve az ahhoz csatolt szerződéstervezetek már a legutóbbi kormányhatározatokhoz viszonyítva is kedvezőtlenül módosultak, állítólag már tartalmaznak garanciákat a környezetvédelmi és fejlesztési kötelezettségekre, és az első lépésben még kisebbségi külföldi tulajdonosok az igazgatóságokban már a vásárlást követően azonnal többségbe kerülhetnek.
Tisztelettel kérdezem miniszter urat, igaz-e, hogy az öttagú igazgatóságba három tagot a még kisebbségi külföldi tulajdonos delegálhat? Igaz-e, hogy az említett három igazgatósági tag közül az egyik a részvénytársaság elnöke, a másik pedig a menedzsment gazdasági vezetője lesz? Igaz-e, hogy a hattagú felügyelőbizottság három tagját a külföldi befektető delegálja? Igaz-e, hogy az említett szerződéstervezetek nem tartalmaznak garanciákat azokra a fejlesztési kötelezettségekre vonatkozóan, amelyek egyik indokát képezték a privatizációnak? Amennyiben a fentiek igazak, akkor hogyan érvényesíthető ezekben a társaságokban az ország érdeke. Várom válaszát. (Taps a KDNP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť