DR. KÖVÉR LÁSZLÓ

Full text search

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ
DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tegnap a napirend előtti vitában Szekeres Imre frakcióvezető úr a tőle megszokott, valószínűleg szellemesnek is szánt ékesszólásával szállt vitába az ellenzéki képviselőkkel, akik a koalíciós és kormányzati zűrzavar létére és ennek veszélyeire próbálták meg felhívni az önök figyelmét. Ha jól értettük, amit Szekeres úr mondani próbált, akkor azt állította, hogy a koalíció szilárd, a kormány szintúgy, az ellenzék állításaival szemben; az MSZP kongresszusi küldöttei, a kormány tagjai egymás, illetve mindösszesen Bokros Lajos pénzügyminiszter úr nyakába omoltak az egyetértés jeleként. Noha ennek az idillnek kissé ellentmondani látszik a távozó kultuszminiszter úr és a miniszterelnök úr egymást vádoló nyilatkozatsora, azonban ennek az elmúlt másféléves kormányzati tapasztalatok alapján, az önök által folytatott gyakorlat alapján valóban nem kéne különösebb jelentőséget tulajdonítanunk.
Azonban kissé meghökkentünk akkor, amikor kezünkbe került az Új Magyarország és a Napi Gazdaság november 25-ei száma, amelyekben önnel készült egy interjú, amelynek a főcímeként - legalábbis az Új Magyarországban főcímként - a következő mondat szerepel: "Az SZDSZ szabotálhatja a privatizáció menetét". Ebben az interjúban ön a következőket mondja: "Tisztában vagyok azzal, hogy a tevékenységemet számos helyről bírálat éri, főként a koalíciós partner részéről. Sőt néhány hír szerint szabotálják vagy megpróbálják szabotálni, hogy az idei privatizációs bevétel sikerüljön."
Tisztelt Miniszter Úr! Az ön szavai olyan súlyosak, hogy akár a koalíciós partner iránti közismert rokonszenvének pillanatnyi kisüléseként értelmezhetnénk... (Derültség.).., amely nyilvánvalóan megzavarta pillanatnyi józan ítélőképességét. Akiket azonban a balsors egyszer már az SZDSZ-szel mint együttműködő partnert összehozott, azok számára az ön kijelentése nem eleve elképzelhetetlen.
Ezért tehát, tisztelt miniszter úr, kérjük, tájékoztasson bennünket, illetve a közvéleményt arról, hogy mely hírekre, illetve tényekre alapozva vádolta meg ön a szabaddemokratákat a magánosítás szabotálásával, milyen lépéseket tett ön, illetve javasolt... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)... a kormány számára, hogy leleplezze és ártalmatlanná tegye a sötétben bujkáló szabotőröket... (Derültség.).., és hogyan érinti ez a költségvetés biztonságát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť