PÁPAI MIHÁLY

Full text search

PÁPAI MIHÁLY
PÁPAI MIHÁLY (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A pápai laktanyába november közepén bevonultatott újoncokat meglátogató hozzátartozókat megdöbbentette az itt szolgáló sorállomány ruházata. Ez a ruházat éppúgy magába foglalja a méreten aluli viseletet, mint a viseltes, szakadt, vásott és hiányos öltözetet. Véleményem szerint a honvédségnek kell hogy legyen egy olyan belső szabályzata, amely rendelkezik a sorállomány ruházatáról méretben, minőségben és mennyiségben egyaránt.
Számomra és a Független Kisgazdapárt számára elfogadhatatlan az az állapot, hogy egészséges, honvédelmi szolgálatra alkalmas fiatal honvédeink a haza szolgálata közben - az esetleg kritikán aluli ruházati ellátmány miatt - megfázásos alapon olyan betegséget szedjenek össze, amivel kénytelenek lesznek esetleg a továbbiakban is együtt élni.
Véleményünk szerint, ha a honvédség bármely csapatánál hasonló eset áll fenn, az nem szolgálja a honvédség imázsának emelését és jó hírét, sem az országon belül, sem az országon kívül.
Sőt különböző találgatásokra ad okot a polgárság körében. Ezek a találgatások azt is szolgálhatják, illetve azt célozhatják meg, hogy a honvédelmi kiadások, illetve a különböző honvédségi anyagok oda jutnak-e, ahol a rendeltetési helyük lenne.
Nem hiszem, hogy a Magyar Honvédség felső vezetése - már csak létszámát tekintve is - ne lenne képes megszervezni a honvédség csapatainak minőségi, mennyiségi és időbeni ellátását.
Épp ezért kérdezem a miniszter úrtól:
Ki a felelős a sorállomány ruházattal való ellátásáért - egész az alegységek szintjéig -, és ki ellenőrzi ennek maradéktalan betartását?
Köszönöm. Várom válaszát. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť