ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm szépen.
A törvényjavaslat terjedelme, belső összefüggései, illetve a benyújtott módosító javaslatok ismeretében indokolt, hogy a Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében a részletes vita során összekapcsolásokat alkalmazzunk. Így e törvényjavaslatnál öt belső vitaegységet kezdeményezek.
Ezek a következők:
Első a költségvetés végrehajtásával kapcsolatos egyes rendelkezések, az idetartozó módosító javaslatok az ajánlás 1-10. számú pontjaiban találhatók, továbbá a mellékletek módosítását kezdeményező 22-26. pontok.
A második egység az államadósság köre, kezelése és változása az ajánlás 11-16. számú pontjaiban található módosító javaslatok alapján.
A harmadik vitaszakasz az ajánlás 17. és a melléklet 21. számú pontja, amely az egyes nemzetközi tartozások ellentételeként beérkező szállítások pénzügyi elszámolásáról szóló törvény módosítását kezdeményezi.
A negyedik vitaszakasz az ajánlás 18. pontjában található, amely az ez évi költségvetési törvény módosítását tartalmazza.
Végül az ötödik tárgyalástechnikai egység az ajánlás 19. és 20. pontja, amely a vegyes rendelkezések módosítására irányul.
Annak érdekében, hogy a részletes vitát ne szakítsuk meg ügyrendi döntésekkel, kezdeményezem, hogy az általam ismertetett tagolásról most összevontan határozzanak.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a részletes vita imént javasolt tárgyalástechnikájával. Kérem, kézfelnyújtással szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés javaslatomat elfogadta.
Most tehát a költségvetés végrehajtásával kapcsolatos egyes rendelkezések részletes vitája következik.
Az idetartozó módosító javaslatok az ajánlás 1-10. számú pontjaiban találhatók, továbbá a mellékletek módosítását kezdeményező 22-26. számú pontok.
Kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszához.
Igen, megadom a szót Keller László úrnak, a költségvetési bizottság nevében.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť