BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az 1996-os költségvetés vitájában újra fölmerült, hogy a kormány ingatlanadó bevezetését tervezi. Nem új a gondolat. Hívták már vagyonnövekmény-adónak, vagyonadónak - úgy néz ki, hogy a kormány az ingatlanadó mellett döntött. Egy probléma viszont van, hogy a termőföld is ingatlannak számít a Ptk. szerint. Ebből adódóan a paraszt erősen izgul, azon morfondírozik, hogy lesz-e vajon ingatlanadó a termőföldre, és a földadó eltörlése után nem ingatlanadóval próbálják-e behajtani rajta azt a pénzt, amelyet ott megtakarított.
Ezért kérdezem miniszter urat, hogy valóban szándékozik-e a kormány ingatlanadót bevezetni, foglalkozik-e ennek a gondolatával, illetve ezt az ingatlanadót a termőföldre ki kívánja-e terjeszteni, illetőleg milyen mértékű lesz ez, ha lesz.
Köszönöm. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť