CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Szaporodnak a kékfényes gépkocsik a magyar utakon... (Moraj a bal oldalon.)..., és szaporodnak az elképesztő tudósítások a magyarországi eseményekről a külföldi lapokban. A Frankfurter Allgemeine Zeitung október 5-ei száma egy professzor asszony budapesti látogatásáról ír az alábbi alcímmel: "Milosevics szerb elnök feleségét állami vendégként fogadták Magyarországon".
Mira Markovics azonban nem az elnök családtagjaként, hanem Thürmer Gyula meghívására érkezett hazánkba mint az 1994. júniusában létrehozott Jugoszláv Egyesült Baloldal nevű párttömörülés elnöke. Ferihegyi megérkezéséről az alábbiakban tudósít a tekintélyes nyugat-európai lap: "Kék fénnyel ellátott fekete limuzinok álltak rendelkezésére, testőrök tisztították meg előtte az utat."
A külföldi újságíró komoly politikai következtetéseket enged sejtetni az MSZMP testvérpártjának budapesti fogatatásáról. A hazai közvéleményben azonban felmerül az a kérdés is, hogy az adóprést szorító és takarékosságot hirdető kormány miért szórja a pénzt Thürmer Gyula vendégének egy parlamenten kívüli párt elnökének állami szintű fogadására. Vagy a Munkáspárt olyan gazdag, hogy fekete limuzinokat és testőröket küldhet vendégei elé? A Belügyminisztérium pedig a hazai közlekedés kifogástalan biztonságából kiindulva olyan nagyvonalú, hogy az MSZMP-nek is kék lámpákat osztogat?
Mi az igazság, államtitkár úr? (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť