CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Államtitkár úr, nagyon meglepett! Elképesztőnek tartom, hogy a Külügyminisztérium ne tudott volna egy - ugyan parlamenten kívüli - párt elnökének látogatásáról. Amikor ennek a pártnak az elnökét, Thürmer Gyula vendégét nem akármilyen szinten fogadták, államtitkár úr! Nemcsak Szekeres Imre fogadta őt, az MSZP frakcióvezetője, hanem maga a köztársasági elnök úr, Göncz Árpád is fogadta, és tárgyalt vele... (Zaj.)... sőt, még reggelire is meghívta az elnök asszonyt. (Nagy zaj. - Közbeszólás: Éhes volt szegény!)
Kérdezem én, tisztelt képviselőtársaim: magánvállalkozások üzemeltetnek Magyarországon kék lámpával ellátott fekete limuzinokat és testőröket? (Közbeszólás a jobb oldalról: Ki adta ki?) A kék lámpát ki adta ki? (Derültség. - Nagy zaj.) A Belügyminisztérium? Magánvállalkozóknak, akikről a Külügyminisztérium nem tud?
Tisztelt Ház! Egy ilyen állami szintű fogadásnak nemcsak pénzügyi háttere van, hanem politikai üzenete is. Kérem a tisztelt Külügyminisztériumot, nézzen utána, hogy hogyan adhattak állami protokollt egy olyan vendégnek, akiről a Külügyminisztériumnak fogalma sem volt. És azt is megkérdezném, hogy a köztársasági elnök úr... (Folyamatos zaj. - Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ...külpolitikai tevékenységét ugyanolyan homály fedi-e, mint miniszterelnök úr ótátrafüredi titkos találkozóját. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť