MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! A közvéleményt és a Független Kisgazdapártot hosszú idő óta úgy gondolom, jogosan irritálja, foglalkoztatja az a tény, hogy Bokros Lajos úr a Budapest Banktól 16 millió forint végkielégítést vett fel. Találgatásra, mendemondára, feltételezésekre, netán a kormányon belüli összefonódásra ad okot, hogy a miniszterelnök úr nagyon régi ígérete ellenére a mai napig nem tájékoztatta a Házat, hogy mi is történt Bokros Lajos úr tevékenységével kapcsolatos vizsgálatok kapcsán.
Egyik kérdésem az, hogy a 16 millió forintos végkielégítést jogosan kapta-e meg a pénzügyminiszter. (Körösfői László: Már ötször elmagyarázták.)
A másik kérdésem: a Budapest Banknál végzett tevékenysége alatt elkövetett szabálytalanságok, törvénytelenségek tekintetében megtörtént-e a vizsgálat.
A 2B nevezetű kft.-n keresztül elkövetett több száz milliós áfacsalás ügyében mi is történt?
A Budapest Banknál történt 12 milliárd forintos mérleghamisítással mi a helyzet?
Konkrét válasz kérek a fentiek előrebocsátása után az alábbiakról:
1. Bokros Lajos úr munkaszerződése törvényes volt-e?
2. Milyen profi teljesítményt nyújtott Bokros Lajos úr a Budapest Banknál a 16 millió forintért, miközben 12 milliárdos mérleghamisítással, több száz millió forintos áfacsalással és egyéb manipulációkkal nyereségesen tüntette fel a Budapest Bankot.
Kérdezem: erkölcsileg elfogadható-e, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben ilyen nagymérvű végkielégítéseket kapjanak a bankvezetők, miközben a diákoktól elvesszük a kétezer forintot, miközben pénzhiány miatt szülőotthonokat kell bezárni és alig működnek a kórházak. Például a hatvani nagykórházban nincs altatóorvos. Azért nincs altatóorvos, mert nincs rá pénz. (Ellentmondások és zaj a bal oldalon.) Ugyanígy a pénzhiányra hivatkozva a privatizáció kapcsán el fogjuk kótyavetyélni az energiaszektort, nincs pénz a rendőrségre, mint az előbb is hallottuk, nincs pénz a tűzoltókra, a családi pótlék megvonásával elsorvasztjuk a magyar családokat. (Zaj.)
Kérdezem továbbá, hogy a családi alapon működtetett úgynevezett Bokros-alapítvánnyal mi a helyzet. Megtörtént-e már az azzal kapcsolatos vizsgálat? Milyen büntetőjogi felelősségrevonás történt és visszakerült-e már a Bokros-alapítványból a pénz az államkasszába, oda, ahonnan azt jogtalanul elvették. Várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť