MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKGP): Ami viszont a nyugati és a magyarországi bankárok fizetését illeti, mi Magyarországon élünk, és a magyar nép jövedelméhez kell viszonyítani a fizetéseket. (Szórványos taps a kisgazdák padsoraiban.)
A Bokros-féle alapítvánnyal kapcsolatosan viszont köztudott, hogy törvénytelenül működik, hisz családi alapon működtetik az alapítványt.
Nem tudjuk azóta sem, hogy mi történt az alapítvánnyal kapcsolatosan. (Zaj.)
A miniszterelnök úrnak, és mindannyiunknak, a belügyminiszter úrnak és a legfőbb ügyész úrnak alkotmányunk 61. és a 64. §-a alapján kötelessége vizsgálatot elrendelni, feljelentést tenni, amennyiben méltánytalan jövedelemszerzést észlel. Sajnálom, hogy ez a mai napig nem történt meg.
Nem tudom elfogadni a választ. Kérem, hogy a tisztelt Ház se fogadja el, hiszen nem lehetséges az, hogy a mai helyzetben csak az 1994. évben Bokros Lajos úr mintegy 25 millió forintos jövedelemhez jutott akkor, amikor Budapesten több mint 200 ezer családnál ki fogják kapcsolni a villanyt. Én a fölsorolással csak összehasonlítást akartam tenni, hogy milyen kiváltságos elemek és emberek vannak. (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť