RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Válaszát csak részben tudom elfogadni. Azzal egyetértek, hogy a piacgazdaság körülményeit nem lehet szigorú eszközökkel befolyásolni, hiszen önöket is megkeresték üzemek, vállalatok vezetői, hogy tegyenek valamit a fokolás nélküli mustfelvásárlással kapcsolatban, és erre az volt a válaszuk, hogy a piacgazdasági körülmények között erre nincs módjuk.
Viszont megkeresték már önöket olyan cégek, illetve szervezetek, amelyek a hiány csökkentése érdekében azt kérték, hogy az 50 százalékos vámot csökkentsék a felére, a 8 százalékos vámpótlékot pedig függesszék fel, és ilyen feltételek mellett importáljanak félmillió hektoliter bort.
Tessék megmondani nekem, hogyan tetszenek védeni a saját termelőt, a saját előállítót, a minőségi bort előállítót, aki esetleg még most is betárolt vagy most fog szüretelni és ha megjelenik a félmillió hektoliter bor a magyar piacon, akkor a magyar árut, a magyar terméket előállító termelő megint semmilyen védelmet nem kap? Úgy gondolom, hogy ezen gondolatok jegyében nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát, mert erre nem tért ki. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť