DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. A Magyar Demokrata Fórum nem támogatta ezt a javaslatot; nem támogatta, hiszen a kormány becsapott mindannyiunkat azzal, hogy először, a nyár folyamán csak határidő-módosítást kért, majd ezt követően - az áprilisi határidőt nem betartva - nem terjesztett be a felsőoktatás fejlesztéséről törvényt, hanem csak egy országgyűlési határozatot.
Becsapott minket, hiszen mi, az ellenzék is támogattuk a határidő-módosítást; de úgy gondolom, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy elfogadtuk és elhittük azt, hogy a kormány valóban csak határidő-módosítást kér, nem pedig feladat-módosítást.
Nem támogathatjuk ezt az országgyűlési határozatot, mert részben definíciókat tartalmaz - ami nem az Országgyűlés feladata -, részben olyan feladatokat fogalmaz meg és olyan formában, ahol a garanciák nem jelennek meg, és semmiféle következménye nincs ezeknek az óhajoknak és megállapításoknak.
Úgy gondolom, hogy a Magyar Demokrata Fórum azzal, hogy egy módosító indítványt nyújtott be... - amiben is az országgyűlési határozat elhagyását javasolta, és helyette egy valódi feladatokat, valódi garanciát jelentő, akár országgyűlési határozat, akár törvény formájában megjelenő, de a feltételeket is biztosító rendszert kívánt beterjeszteni -, ez a módosító indítvány azonban nem nyerte meg, sajnos, a tisztelt Ház tetszését.
El kell azonban mondani, hogy ez az országgyűlési határozat a szakmai körök támogatását nem nyerte meg, hiszen sem a rektori konferencia, sem a főigazgatói konferencia, sem a doktoranduszok szövetsége, sem a hallgatói önkormányzatok nem tekintették megfelelőnek. Természetesen a parlament elfogadta ezt a javaslatot, azonban úgy gondolom, hogy ezzel nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy a felsőoktatás számára egy valódi fejlesztési lehetőséget biztosítson.
A Magyar Demokrata Fórum ezért nem támogatja ezt az országgyűlési határozatot, és mindent meg fog tenni, hogy az eredeti tervnek megfelelően a felsőoktatás fejlesztése megtörténjen a jövőben. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť