DR. KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

DR. KOVÁCS KÁLMÁN
DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Kereszténydemokrata Néppárt egységesen nemmel szavazott. Már az általános vita során hangsúlyoztuk: az a tény, hogy a kormány a fejlesztési törvény helyett egy végeredményben senkit semmire nem kötelező országgyűlési határozatot nyújtott be, ez világos üzenet a társadalom számára, és önmagában is azt jelenti, hogy a kormány tudatosan vissza kívánja fejleszteni a felsőoktatást.
Ennek bizonyítéka - az elmondottakon túl - az 1995. évi 4,1 milliárdos elvonás, a hatezer oktató elbocsátása és a tervezett további leépítések. Nem változtat ezen a tényen az sem, hogy hajánál fogva előrángatott érvekkel és az Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva igyekeztek bizonyítani vélt igazukat.
MSZP-s képviselőtársaim bizonyára nem fognak örülni megjegyzésemnek, de most is el kell mondanom, hogy a fejlesztési törvény elképzelése pontosan Vastagh Pál - akkor ellenzéki képviselő, ma igazságügy-miniszter - javaslatára került a felsőoktatási törvénybe. Nem hiszem, hogy a miniszter úr akkor szakmai felkészületlenségében tette volna meg javaslatát.
A KDNP véleménye az, hogy a koalíció kemény és megfontolt politikai döntést hozott a felsőoktatás rovására, felrúgva ezzel választási ígéreteit és a kormányprogramot is. A KDNP a felsőoktatás fejlesztésére csak fejlesztési törvényt tud elfogadni, ezért módosító javaslatokat sem adtunk be. Tartalmilag sem felel meg a határozattervezet a felsőoktatás követelményeinek. A Kereszténydemokrata Néppárt nem kíván társtettes lenni a magyar felsőoktatás tönkretételében, ezért utasítottuk el a beterjesztett országgyűlési határozatot. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť