KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Ilyen értelemben nehezen lesznek felfedezhetőek ellentmondások a különböző nyilatkozatok, illetve a Határozatok Tárában megjelent határozat kapcsán, mert a Határozatok Tárában megjelent határozatok 6. pontja foglalkozik a betegszabadság kérdésével, s egyébként a IX. hó 7-ei kormányülésről számol be a IX. hó 14-én megjelent Határozatok Tára. Ez azt a szöveget tartalmazza, hogy az Alkotmánybíróság döntésének függvényében előterjesztést kell készíteni a kormány részére a 25 napos betegszabadsággal kapcsolatban. Hangsúlyozom, hogy egy 7-ei kormányülésről van szó. Ezek után az Alkotmánybíróság IX. 13-án hozott határozatot, hogy a 25 napos betegszabadsággal kapcsolatban alkotmányos aggályokat fogalmaz meg, s ezután került sor a kormány egy másik ülésén az azzal kapcsolatos vitára, hogy vajon ezek után milyen megoldást hozzon a kormányzat.
Az a döntés tehát az Alkotmánybíróság döntését megelőzően született és azt tartalmazta - tekintettel arra, hogy a kormány akkor már tudta, hogy az Alkotmánybíróság ezzel az üggyel kapcsolatban a közeljövőben döntést fog hozni -, hogy annak figyelembevételével kell a továbbiakban a kormánynak erről döntést hoznia.
A IX. hó 7-ei kormányülésen született döntés, ahogy azt már korábban is említettem, és ahogy az a kormány ügyrendjének is megfelel, a kormány jelen lévő tagjainak többsége által meghozott döntés volt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť