AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hátha egy ilyen levél vállon veregetésnek számít, akkor - gondolom - ha egy kormány egy megállapodást ír alá az IMF-fel, az minimum három vállon veregetést ér.
Szeretnék arra emlékeztetni, hogy 1991 februárjában, az akkori magyar kormány - amelynek a Független Kisgazdapárt is tagja volt - aláírt egy megállapodást az IMF-fel. Ebből tehát az következik, hogy Bokros úr jó társaságban van azok között, akik már kaptak IMF-vállon veregetést. ( Nagy taps a szocialista párti képviselők körében.)
Ami tárgyszerűen illeti a dolgot: tehát Massimo Russo úr egy nagyon magas állású ember az IMF-nél; ha fölülről számolom, a harmadik, aki Magyarország ügyeiben illetékes. Ő megfelel tulajdonképpen egy alelnöknek a világbanki terminológia szerint. És világossá tették az utóbbi napokban a sajtóban, hogy ő itt nem személyes véleményt fejezett ki, hanem az IMF hivatalos álláspontját közölte.
Ami azt illeti, hogy tartalmilag mi van az ő levelében: azt gondolom, hogy ez a legfontosabb; és ez az, amiért ez a levél egy nagyon jó levél az elmúlt másfél év tárgyalásai után, mivel ebben a levélben tartalmilag semmi más nincs, mint amit a magyar kormány beterjesztett az Országgyűlés elé a '96-os költségvetésre vonatkozóan, illetve ami a kormány által elfogadott hároméves stabilizációs stratégiai programban található.
Tehát tulajdonképpen ez a levél azt igazolja vissza, hogyha a kormány ezeket az elképzeléseket a parlamenttől megerősítve látja és végre tudja hajtani, akkor ehhez az IMF kész támogatást adni.
Tehát itt semmiféle új stratégiára nincs szükség. Itt csak arról van szó, hogy most, amikor lefolytatjuk majd a költségvetési vitát, akkor tudhatjuk, hogyha a főszámokban ez ugyanúgy végződik, ahogy a kormány beterjesztette, akkor ehhez az IMF támogatására számíthatunk. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť