AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Szeretném még azt elmondani, hogy az IMF nem egyszerűen egyike Magyarország hitelezőinek, hanem az IMF az ENSZ szakosított pénzügyi intézménye. Gyakorlatilag a világ összes országa ebben tulajdonosként benne van. És ezt az intézményt azért hozták létre, hogy figyelemmel kísérje az egyes országok gazdasági fejlődését, különösen azt, hogy mennyire stabilak ezek az országok, mennyire eladósodottak egymás felé, és mennyiben okozhat problémát az egész nemzetközi pénzügyi rendszernek, ha valahol valamilyen gond történik.
Ebben az összefüggésrendszerben - igenis - Magyarországnak nagyon fontos az, hogy ez az IMF megértse a magyar gazdaságpolitikát és lehetőség szerint támogassa is. Itt a támogatás nem feltétlenül csak egy programon keresztül lényeges, hanem a véleményformálásban is lényeges. És ha a frakcióvezető úr tanulmányozza a szaksajtót, akkor láthatja, hogy a világ összes országáról véleményt formál az IMF; a fejlettekről, a fejlődőkről, mindenkiről. Ez a dolga! Ezért nemzetközi szervezet. (Taps a koalíciós képviselők padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť