DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Én sosem gondoltam volna, hogy az öröm milyen relatív tud lenni, de Bokros pénzügyminiszter úr és Surányi György jegybankelnök úr egymást felülmúló, repdeső öröménél észleltem ezt, amikor megveregette a vállukat egy hitelezőnk banktisztviselője, Massimo Russo úr. És hogy melyik vállukat veregette meg a banktisztviselő, ma már sosem tudhatjuk meg, mert a miniszter úr nincs itt - érthető okokból -, a jegybankelnök úr itt van ugyan, de ő nem jogosult válaszadásra. Én azt hittem volna, hogy a pénzügyminiszternek a Valutaalap elnökével, kivételes esetben, nagyon indokolt esetben esetleg az elnökhelyettesével kellene tárgyalnia; de hát úgy látszik, ma már ott tartunk, hogy ők örülnek annak is, ha egy tisztviselő szóba áll velük. Ezek után a kérdéseim:
Jól érzékelem-e, hogy Massimo úr maximo banktisztviselő?
Második kérdésem: jó-e Magyarországnak, hogy egy hitelezőnk banktisztviselője vállon veregetheti a magyar szuverenitást megtestesítő pénzügyminisztert?
További kérdésem: miután a vállon veregetés nemcsak a pénzügyminiszternek, hanem a Magyar Nemzeti Bank elnökének is szólt, kérdésem, hogy a jegybank elnöke csak a Magyar Köztársaság Országgyűlésétől független?
És ezek után még egy kérdésem van, ezek után kérdezem még: van-e egyáltalán tárgyalási stratégiájuk, és ha igen, mi az? Remélem, nemcsak a vállon veregetés. Várom a válaszát, államtitkár úr. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť