CZOMA KÁLMÁN

Full text search

CZOMA KÁLMÁN
CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az olajügy már olyan sikamlóssá vált, mint maga az olaj. Így időben is eléggé elcsúszott, de elcsúsztak rajta az olajjal fűtők is, hiszen teljesen lehetetlen helyzetbe kerültek. Amikor arról volt szó, hogy visszaélések történtek a fűtőolajjal kapcsolatban és megszüntetik a fűtőolaj-utalványt, akkor a pénzügyminiszter úr, a pénzügyi kormányzat kompenzációt ígért. Ebből a kompenzációból nem lett semmi. Elmondom, hogy miért nem lett belőle semmi: mert 6 milliót ígért május 30-ai interpellációm alkalmával a pénzügyminiszter úr - semennyi sem lett belőle; egy szociális juttatás lett - tehát nem kompenzáció, hanem szociális juttatás. Kaptak 3 millió forintot a 6 millió forint helyett egyelőre az önkormányzatok; kettőt még kapnak, ha kapnak, és ezt szociális alapon osztják széjjel, nem pedig kompenzációként.
A megszüntetéssel kapcsolatban: ha mindent megszüntetnénk ebben az országban, amivel kapcsolatban visszaélések történtek, akkor ellehetetlenednénk teljesen. Meg kellene szüntetni... - kérdezem államtitkár urat, ugyan nem tud rá válaszolni, nem lesz rá lehetősége, hogy válaszoljon -.., miért nem az áfát szüntették meg, hiszen rengeteg visszaélés volt vele kapcsolatban: sokan visszaigényelték, amikor jogtalan volt. Meg kellett volna szüntetni, tapsoltunk volna neki, hogyha megszűnt volna. Vagy: szüntessük meg a pénzt, ezzel van a legtöbb visszaélés: hamisítják is, sikkasztják is... (Egy hang a kisgazdák padsoraiból: Lopják is!).., lopják is - mondja a képviselőtársam. Meg kell szüntetni! De akkor nem kell pénzügyminiszter úr se... (Az elnök egy pillanatra kikapcsolja a szónok mikrofonját.).., nem kell pénzügyi kormányzat se, és akkor megoldódnak ezek a problémák... (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť