KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Ház! Én úgy gondolom, hogy amit ellenzéki képviselőtársaink megfogalmaztak 1956-tal, a megemlékezéssel kapcsolatban, abban valóban sok megszívlelendő gondolat van. Csak egyet tudok érteni a nemzeti összefogás szükségességével; egyet tudok érteni Torgyán József úr minősítésével, aki "szent forradalom és szabadságharc" évfordulójáról beszélt; és az ellen sem lehet kifogásunk, hogy a kormány nézzen szembe tevékenységével. Én azt hiszem, ezt a kormány megteszi - az évforduló nélkül is. Ez a kormány dolga és kötelessége.
De talán nem árt, ha az ellenzék is levon néhány tanulságot. Mindenekelőtt azt, hogy nem szabad egy nemzeti ünnepi megemlékezést választási kampányrendezvénnyé silányítani; nem ezeken a rendezvényeken kell a kormány lemondását követelni; nem ilyen rendezvényeken kell parlamenti képviselők jelenlétében a kormányt az "állampárt söpredéké"-nek minősíteni. (Közbekiáltás a bal oldalról: Így van! - Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Úgy gondolom, hogy ezeken a rendezvényeken nem a nép elégedetlensége jutott kifejezésre - bár a nép elégedetlen, és van is oka rá, és ezt a kormány pontosan tudja -, hanem az ellenzék politikai ambíciói. (Közbekiáltás a bal oldalról: Pontosan!) Köszönöm. (Nagy taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť