GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Hölgyeim és Uraim! Varga Mihály ügyrendi javaslata egy kedves színfoltja a mai ülésünknek. Valóban hiányzott volna, ha nem történik valami ehhez hasonló a zárszámadási törvényjavaslattal kapcsolatban.
Ugyanakkor szeretném emlékeztetni tisztelt képviselőtársaimat arra, hogy ezt a törvényjavaslatot valamennyi bizottság megtárgyalta, valamennyi bizottság tárgyalásra alkalmasnak minősítette - és tette ezt annak tudatában, hogy mind az ÁSZ jelentése, mind az ezzel kapcsolatos érvek ismertek voltak a képviselők előtt.
Külön szeretném kiemelni, hogy az alkotmányügyi bizottság ellenszavazat nélkül tartotta általános vitára alkalmasnak a törvényjavaslatot. Tehát semmi olyan törvényességi aggály, amire itt most többen hivatkoznak, amelyik a tárgyalásra alkalmatlanná tenné ezt a törvényjavaslatot, a bizottság megítélése szerint nem merült fel.
(18.10)
Ugyanakkor szeretnék arra is emlékeztetni, hogy több bizottságban az a konszenzus alakult ki, hogy azok a problémák, amelyek a Számvevőszék jelzése szerint megtalálhatók a zárszámadásban, túlnyomó többségükben bizonyos jogszabályi rendezetlenségekre és törvényértelmezési problémákra vezethetőek vissza, amelyek nem kezelhetők azáltal, ha az Országgyűlés visszaadja a kormánynak ezt a törvényjavaslatot. Ezek a problémák nem rendezhetők egy átdolgozás során, csak akkor rendezhetők, ha az államháztartási törvényben, illetve egyéb kapcsolódó törvényekben a zárszámadás-készítés rendszerét, információs bázisát változtatja meg az Országgyűlés, illetve bizonyos tételek elszámolásával kapcsolatban egyértelmű jogi helyzetet teremt.
Ennek tudatában és ismeretében arra kérem képviselőtársaimat, fogadják el ezt a helyzetet, hogy sajnos, nem ússzuk meg ennek a törvénynek a tárgyalását. Sajnos, tovább kell dolgozni, és az Országgyűlésnek döntenie kell abban a kérdésben, hogy megadja-e a felmentést a kormánynak a '94. éves gazdálkodással kapcsolatban vagy sem. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť