GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Keller Képviselő Úr! Gondolom, nem lepődik meg, hogy a többperces, frakcióvezetőmnek szánt - persze távollétében szánt - figyelmeztetésére, észrevételeire a jelenleg legnagyobb létszámmal rendelkező frakció, jelenleg a Független Kisgazdapárt - mert majdnem mi vagyunk tán a legtöbben - reagál. (Dr. Lamperth Mónika: Na még egyszer!) Kicsit szokatlan módot választott... (Közbeszólás.)... - nem, öten voltunk, legalábbis amikor szavaztunk -, mikor majdnem annyi ellenzéki képviselő van, mint ahány kormánypárti képviselő... (Közbeszólások.)
Gyakorlatilag kicsit furcsa eset, amikor mondjuk a frakcióvezetőnk távollétében mondja el ezeket a kritikákat több percen keresztül. Ilyenkor gyakran az elnökök figyelmeztetni is szokták, hogy térjen a tárgyra a képviselő.
Úgy tudom, még Bokros Lajosnak hívják a Magyar Köztársaság pénzügyminiszterét, tehát ne haragudjon kedves Keller képviselő úr, úgy hiszem, nem önnek kellene azt a kormányzati kritikát gyakorolni az ellenzéki képviselők felett, mint amit ön megtett.
A másik dolog. Ön egy nagyon furcsa megoldást választott. Ha annyira jó lenne ennek a szakértő kormánynak a zárszámadása, akkor önnek, képviselőnek nem kéne legalább 30 vagy 25 oldalon keresztül módosító indítványokat beadni a '94. évi zárszámadáshoz. Tehát énszerintem nem a fényes remekműve ez a szakértő kormánynak, ezt el kell önnek is ismernie.
A másik. Egyedül a módszerével nem értek egyet, hogy távollétében mondjuk egy frakcióvezetőt próbáljon ön kioktatni, méghozzá eléggé kisiskolás módon. Várja meg, amikor itt van az érintett, szerintem ez sokkal egyszerűbb megoldás. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť