DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, egy nagyon kézenfekvő és nagyon fontos országgyűlési határozati javaslatról van szó, hiszen azt kérem benne, hogy az igen tisztelt Országgyűlés az elfogadandó országgyűlési határozattal kötelezze a Magyar Köztársaság pénzügyminiszterét arra, hogy a Nemzetközi Valutaalappal és a Világbankkal folytatott tárgyalásairól annak befejezését követő 15 napon belül számoljon be.
Aki a Magyar Köztársaság alkotmányát ismeri, annak egyet kell értenie velem abban, hogy a kormánynak ez a kötelezettsége tulajdonképpen egyébként is fennáll, és az alkotmányból fakadóan ilyen beszámolási kötelezettség is terhelné a kormányt. Miután azonban a pénzügyi kormányzat mindinkább egy önálló politikát megvalósító olyan pénzügyi politikát képvisel Magyarországon, ahol a magyar pénzügyminiszter és a Nemzeti Bank elnöke adott esetben az egész ország jövőjére kiható megállapodásokat köthet; úgy gondoljuk, rendkívül helytelen volt az eddigi gyakorlat, hogy írásban nem számolt be a pénzügyminiszter ezen tárgyalásai eredményéről.
Milyen következményei lehetnek ennek? Elég, ha a legutóbbi napokban megjelent Massimo Russo-levélre utalok, vagy a Magyar Nemzetben most, hét végén megjelent cikkre, ahol a Magyar Köztársaság legkitűnőbb közgazdászai, egyetemi tanárai szóltak ebben a kérdésben. Úgy gondolom, ezért rendkívül fontos, hogy képviselőtársaim szavazzák meg az én előterjesztésemet, hogy a Magyar Köztársaság pénzügyminisztere... (Az elnök csenget.)... számoljon be írásban tárgyalásainak eredményéről. Erre kérem önöket. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť