IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm szépen. És köszönöm a jelen levő képviselőknek, hogy ezt a rövid indoklást meghallgatják.
A Független Kisgazdapárt a H/944. számon beterjesztett indítványt "igen" szavazattal támogatta. Röviden szeretném megindokolni szavazásunkat, amelynek a környezetvédelemről szóló törvény rendelkezéseinek érvényesülése érdekében szükséges jogalkotási feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslat a tárgya.
Az előterjesztett törvényjavaslatok nagy száma arra utal, hogy a környezetvédelem rendkívül nagy és fontos terület, amellyel foglalkoznia kell a kormánynak. Nem kívánom felsorolni a törvényjavaslatban megemlített témaköröket, de külön kiemelném, hogy a teljesség igénye nélkül történt a beterjesztett lista, mert csak a legalapvetőbb környezetvédelmi szakterületek lettek ott felsorolva. Természetesen hangsúlyoznom kell azt klasszikus szlogent, hogy a legjobb törvényt is el lehet rontani egy rossz végrehajtással, és ugyanez fordítva is áll: egy rossz törvényt is meg lehet javítani jó rendelkezési törvényekkel. Várjuk tehát a szakértő kormány részéről a kidolgozott törvénytervezeteket, hogy az önszerveződő egyesületek, társadalmi szervek, pártok és mások érdemi elvárásai megfogalmazásra kerüljenek.
Megszavaztuk annál is inkább, mivel végre van egy olyan javaslat, amely 1995-ben egy, '96-ban kilenc, '97-ben kettő és '98-ban további egy törvénynek a feltétlen elkészítését írja elő. A Független Kisgazdapárt véleménye szerint ennyi idő alatt lehet jó, átdolgozott törvényeket alkotni, ezért igennel szavaztunk. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť