HERBÁLY IMRE

Full text search

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE, a mezőgazdasági bizottság előadója: Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Először is engedjék meg, hogy elnézést kérjek azért, mert távol voltam. Úgy tudtam, hogy Gráf József képviselőtársam ismertette a mezőgazdasági bizottság álláspontját e témában is.
Nagyon röviden a következőt mondanám. A bizottság megtárgyalta az 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló, 1548. számú törvénymódosító javaslatot, és azt 12 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A vita tulajdonképpen két csomópont körül alakult ki, és ez eredményezte ezt a szavazást. Az első a feketegazdaság elleni harc eszközrendszere köré csoportosult, miszerint a bizottság tagjai óva intették a törvénymódosítót az esetleges alkotmányellenes eszközök használatától. A másik dolog, a másik vitapont az adózók teherviselő-képességére hívta fel a figyelmet, hisz az adóelőleg megfizetése bizonyos vonatkozásban elsősorban azokra az adózókra, akiknek a vélelmezett adót az előző hónapban már 50 százalékban meg kellett előlegezni, nagy terhet ró.
Mindezek mellett a bizottság úgy érezte, hogy az adózás rendjéről szóló törvény módosítása időszerű, indokolt, és ezeknek a kifogásoknak az előzetes jelzésével alkalmasnak tartotta a törvénymódosítást általános vitára. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť