DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Ne haragudjon meg, de nem tudom elfogadni válaszát, és az ön válaszát úgy értékelem, mint a mellébeszélés iskolapéldáját... (Taps az ellenzék padsoraiban.)... és mint a pótcselekvés és a semmittevés megideologizálását.
Ne haragudjon meg, ha felhívom a tisztelt külügyi kormányzat figyelmét néhány apróságra! Az egyik dolog az: én is tudom, hogy Magyarország "kishatalom", és számára a játéktér ki van jelölve; de azért nem annyira kis hatalom, hogy ne lenne meg a felelőssége az európai biztonság és béke fenntartása érdekében! Ebbe pedig sok minden belefér: az autonómiatörekvések támogatása, a békés rendezés, és számos más dolog, amire a kormány nem gondol.
A másik, kérem, akárhogy nézem a Kárpát-medence demográfiai, illetőleg nemzetiségi viszonyait, ebben a térségben még mindig a magyarság a legnagyobb tömeg 13,5-14 milliós lélekszámával. Nem egyeztethető össze ezzel az a gyáva, meghúzódó magatartás, amilyet kormányzatunk ebben a tekintetben felmutat! (Taps az ellenzék padsoraiban.) És ne csodálkozzunk rajta, ha a kisebbségek nincsenek megelégedve ezzel a politikával!
Még egy dologra szeretnék utalni, kérem. Mindig arra hivatkoznak, amikor a kisebbségek ügyeiről, illetőleg a mi kisebbségeink ügyeiről van szó, hogy európai normák..! Kérem, ez olyan, mint a Kádár-érában volt a nemzetközi kötelezettségekre meg az internacionalizmusra való hivatkozás - ez tehát lényegében nem más, mint a Kádár-féle külpolitikának a folytatása. Az mehetett, kérem, egy vazallátus idején, de nem egy független magyar állam idején, és egy független magyar államnak igenis fel kell nőnie nemzeti igényeinkhez, és annak megfelelő külpolitikát tessék kialakítani!
Ezt várja önöktől a magyar nép nemzetileg tudatos része és a határokon túli magyarság. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť