KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA munkaügyi miniszter: Köszönöm, elnök asszony.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az első kérdésére: A kormány nem kívánja elválasztani a nőpolitikát - mint a társadalompolitika egy önálló ágát - a családpolitikától. A kormány számára, számomra különösen, a női élet totalitás. A nő munkavállaló, ember, feleség, édesanya, és bármelyik tárcához soroljuk is, a nőkért érzett felelősséget, ezt a totalitást, az egész embernek a képviseletét a tárcának úgy kell megvalósítania, hogy együttműködik a társtárcákkal, tehát az egész kormányzat felelősségéről és feladatáról van szó.
Miután a feladat a munkaügyi tárcához került, a munka világát érintő kérdésekben belső koordinációra, az összes többiben a tárcák közötti együttműködésre lesz szükség.
A második kérdése: milyen eszközöket kapott a tárca ennek a feladatnak az ellátásához, és ez elegendő-e? Nem hiszem, hogy talál politikust, nőt, különösen nőpolitikust, aki egy bizonyos pénzösszegről azt mondaná: ennél többet nem tudok elkölteni. (Derültség.)
A tárca ennek a feladatnak az ellátására kapott 30 millió forintot, ami természetesen kevés, de lehetővé teszi, hogy egy alacsony létszámú, de hatékonyan működő titkárságot hozzunk létre, és lehetővé teszi, hogy az elemi nemzetközi kötelezettségeinknek eleget tegyünk.
Nem gondolom, hogy a harmadik kérdésére a válasz kétperces időkeretbe beleférne, csak közhelyeket válaszolhatnék arra, hogy mi a kormányzat fő célkitűzése, állok viszont rendelkezésre írásban vagy a foglalkoztatási bizottság ülésén.
Végül a negyedik kérdése, hogy mindez a feladatátcsoportosítás valamiféle kormányszervezeti, szerkezeti átalakítás előjele, előszele-e, azt gondolom, hogy nem. A két tárca között valóban van bizonyos feladatátcsoportosítás. ennek a feladatátcsoportosításnak az a meggyőződés az alapja, hogy a szociális ellátás leghatékonyabb átalakítása az, ha a munkaképes rászorultaknak segély helyett munkát tudunk biztosítani, ezért például a foglalkoztatási rehabilitáció a munkaügyi tárcához fog kerülni.
Végül azt gondolom, hogy a feladatátcsoportosításhoz hozzátartozik, hogy halmazati kérdésekre csak az én beszédsebességemmel lehet megkísérelni a válaszadást.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť