DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportja megszavazta a törvényt, megszavazta Kis Gyula módosító indítványát is, hiszen úgy gondoljuk, hogy a kórházak részére adott gyorssegély rendkívül fontos dolog, még jobban örültünk volna, ha többet lehetett volna adni a kórházaknak. Ezért szavaztunk a módosító indítvány mellett. Egyetértünk Selmeczi Gabriellának, a Fidesz felszólalójának okfejtésével is, hogy tulajdonképpen egy szégyenletes helyzet, hogy a társadalombiztosítás ügye idekerült.
Éppen ezért ezt a helyzetet kívánjuk ismételten felhasználni, hogy felhívjuk az ország közvéleményének figyelmét arra a tényre, hogy a Független Kisgazdapárt több ízben kezdeményezte már a politikai vitanap tartását az egészségügy általános helyzetéről, azon belül a kórházak helyzetéről, az orvosok helyzetéről, a nővérek helyzetéről, a gyógyszeripar helyzetéről, a gyógyszerárakról, és ismételten bejelentem, és felhívom az ország nyilvánosságának figyelmét. A Független Kisgazdapártnak nincs módjában ebben az ülésszakban kezdeményezni ezt a politikai vitanapot, mert az ellenzék képviselői már a Házszabályban megengedett egy ülésszak alatti két vitanap tartása iránti kérelmüket előterjesztették.
(17.10)
Ha a kormányzat komolyan venné az egészségügy helyzetét, ebben az esetben a kormányzati oldalról kezdeményeznék ennek a helyzetnek a részletes megvitatását. Most harmadízben kérem a Ház nyilvánossága előtt, hogy tegyék ezt.
Remélem, hogy az a döbbenetes helyzet, amelyre most Szolnoki Andrea nagyon józan előterjesztése is felhívja a figyelmet, végül talán felébreszti a kormányzati többséget is, és közösen fogjuk kezdeményezni ennek a politikai vitanapnak a megtartását.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť