ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztéshez egyetlen módosító javaslat érkezett. Az ajánlás 1. pontjában Kis Gyula a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 2. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az 1994. évi szintre hozott előirányzatok 1/12 részének 15 százalékkal növelt összegét használhassa fel.
A javaslat nem kapta meg a bizottság szükséges támogatását, frakciókérésre szavazunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 100 ellenszavazattal, 72 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Mivel az Országgyűlés egyetlen módosító javaslatot sem fogadott el, koherenciazavar a törvényjavaslatban nem keletkezhet, ezért a törvényjavaslat elfogadásáról lehet határozni.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetéséről szóló törvény hatálybalépéséig szükséges egyes rendelkezésekről, valamint a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról rendelkező 1994. évi CIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 270 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni? Igen. Megadom a szót először Kis Gyula Józsefnek, a Magyar Demokrata Fórum részéről, 3 perces indokolásra.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť