DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A napirend előtti igen fontos tárgyú megszólalásával kapcsolatosan engedje meg, hogy annak első részére reflektáljak.
Ez pedig a kormány jogalkotási programja és az a féltés, hogy a parlament képtelen lesz megfelelni azoknak a feladatoknak, azoknak az igényeknek, amelyek a kormány év elején elfogadott jogalkotási programjából és a március 12-ei határozatából fakadó feladatokból adódik.
Elöljáróban szeretném megnyugtatni képviselő urat, olyan kötelezés nincs - lehet, hogy majd egyszer lesz -, hogy a kormány jogalkotási programját a parlament hagyja jóvá. Érdemes megfontolni a javaslatot. Azt hiszem, az alkotmányozás folyamatában erre a kérdésre, amikor a kormány feladat- és hatásköréről fogunk vitatkozni, vissza kell térni. Ebben a pillanatban azonban ilyen szabályozás nincs. A kormány felelőssége és feladata folyamatosan az előterjesztések elfogadása, elkészítése és a parlament elé terjesztése.
Az év elején elfogadott jogalkotási program is feszített volt, ami megfelelt a korábbi évek gyakorlatának is, sajnos. Ezen tovább súlyosbít az a márciusban elfogadott csomag, amely a kormány tervei szerint két ütemben kerül a parlament elé. Ennek megfelelően némi felülvizsgálatra szorult a januárban elfogadott program. De meg kell nyugtatnom a képviselő urat, hogy e programból nem hiányoznak a gazdasági élettel összefüggő, korábban elhatározott törvények, nem hiányzik a médiatörvény sem, nem hiányzik a nemzetbiztonsági törvényjavaslat sem, amint azt a képviselőknek eljuttatott ütemezés is tartalmazza.
(9.10)
Tehát minden remény megvan arra, hogy bármily feszített ütemben is, akár júliusi rendkívüli ülésszak árán is, de megkíséreljük azokat a feladatokat teljesíteni, amiket a programban vállaltunk. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť