DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Én tiltakozni szeretnék az ellen a kijelentés ellen, hogy az önkormányzatokról általánosan elmondható lenne az, amit Torgyán József állított, hogy korruptak lennének az önkormányzatok, és hogy a csődnek az önkormányzatokban az lenne az oka, hogy a korrupció eluralkodott volna ezekben az intézményekben.
Éppen ellenkezőleg, valóban anyagi nehézségekkel küszködnek az önkormányzatok, de ennek nem elsősorban, és nem a korrupció az oka. A korrupció ellen fel lehet venni a büntetőjog eszközeivel a küzdelmet, ezt Torgyán József is nagyon jól tudja. A válságot, ami kialakult az önkormányzatok területén, a kormánynak a magatartása okozta
A normatív támogatásnak a csökkentése, az energiaár-emelés, amely összhatásában lényegében 20 százalékkal csökkentette ezeknek az önkormányzatoknak a reális működéséhez szükséges bevételeket. Ennek következtében válik nehézzé az önkormányzatok helyzete ma Magyarországon, és az önkormányzatoknak a nagyon jelentős többsége tisztességesen és a törvényeknek a betartásával próbál úrrá lenni ezen az ellehetetlenítővé váló helyzeten. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz padsoraiban és a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť