DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnöknő. Azért kértem a kisgazda frakció nevében szót, mert a Független Kisgazdapárt már korábban kezdeményezte az egészségügyről szóló politikai vitanap megtartását, de a Házszabály nem teszi lehetővé, hogy ezen ülésszak alatt mi ezt kérjük. Ezért én korábban is, most is a kormánytöbbséget kérem fel arra, hogy ebben a rendkívül fontos ügyben tartsunk politikai vitanapot, mert az egészségügy helyzete olyan tragikus, ami az egész ország számára elviselhetetlen helyzetet teremt.
Engedjék meg, hogy nagyon röviden utaljak arra: egy társadalom demokráciája ott mérhető le, hogy az a társadalom gondoskodik-e az öregekről, a betegekről és a gyerekekről. Most egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy ez a társadalom nem akar gondoskodni ennek a három, eltartásra szoruló rétegnek a jövőjéről; tehát nem akar gondoskodni az öregekről, a betegekről és a gyerekekről. A gyógyszerárak kifizethetetlen magasságokba szöktek, a kórházak működésképtelenek.
Ebben a helyzetben az ország nyilvánossága előtt felelősséggel meg kell vitatni a felmerülő kérdéseket. Erre nincs lehetősége az ellenzéknek, miután az ellenzék az ülésszak alatti két politikai vitanap lehetőségét már kimerítette; a kormánytöbbségnek azonban van lehetősége! Ezért én tisztelettel kérem a kormánytöbbséget: ha valóban szándékában állna az egészségügy kérdéseivel felelősséggel foglalkozni, úgy ezt tegye - de az ország nyilvánossága előtt!
Köszönöm. (Taps a kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť