DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Gellért Kis Gábor mondandójára szeretnék reagálni. Némileg más az érvelése, mint Mécs Imréé.
Szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy természetesen semmiféle beismerésről nincs szó. Ma is úgy gondolom, hogy helyesen járt el az elmúlt parlament, amikor először azt a kérdést döntötte el, hogy privatizáció legyen-e vagy reprivatizáció. Tehát a tulajdonjogot szerette volna stabilizálni, és utána tért rá más kérdésekre.
Egyáltalán nem arról van szó - ahogy ő fogalmazott -, hogy elismertük: az erkölcsi megfontolás helyett a politikai megfontolást helyeztük előtérbe. Egyébként is igen furcsa dolog erkölcsi megfontolásról beszélni, mert az, amivel az elmúlt parlament szembekerült, az rettenetes nagy tömege volt a rendezendő és helyreteendő dolgoknak, éppen az azt megelőző negyven év erkölcstelensége következtében. Az volt a mi felelősségünk, hogy ez alatt a négy év alatt annyi mindent kellett egyszerre rendbe tennünk, és ezért kellett bizonyos sorrendiséget megszabni. S mielőtt visszatértünk volna azoknak a károknak a rendbehozatalára, amelyek "csak" erkölcsi kárként jelentkeztek, a továbbhaladás érdekében az volt az elsődleges célunk, hogy mindenekelőtt a tulajdonviszonyokat stabilizáljuk. Ez volt az elsődleges felelősségünk - és nem politikai szempontból; vagy ha tetszik, politikai szempontból -, hogy a továbbhaladás érdekében a jövőre mutatóan rendezzük a dolgokat, és csak ezután térhettünk vissza erkölcsi kérdésekre.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť