DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető-helyettes Úr! Valóban sajnálatos, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak idei költségvetéséről szóló javaslat beterjesztése elhúzódik. Ennek oka az egyeztetések elhúzódása, de az is, hogy az Állami Számvevőszék jelentése is csak a múlt héten került a képviselőkhöz. A jövő héten hangzik el a pénzügyminiszter úr expozéja ebben a témában.
Ami viszont a Magyar Orvosi Kamara kifogását illeti, a múlt héten részt vettem az Orvosi Kamara elnökségi ülésén, és néhány dolgot tisztáztunk. Egyébként a kamarát a kamarai törvény értelmében ebben a kérdésben nem egyetértési, hanem véleményezési jog illeti meg, és a Magyar Orvosi Kamara képviselőivel igenis folyt egy beható egyeztetés decemberben és januárban; januárban, amikor az Egészségbiztosítási Önkormányzat közgyűlése tárgyalta ezt a kérdést, azt követően a minisztériumban és a közgyűlésen a kamara képviselői is jelen voltak.
Ami a visszavonást illeti, beszéltünk a kamarával erről a kérdésről. Azt gondolom, beláthatatlan következményekkel járna a magyar egészségügy számára, ha például érvényes költségvetés hiányában, esetleg helyt adva a kamara kifogásának, egyfajta kényszerfinanszírozással az 1994. évi színvonalon kellene a magyar egészségügyet a továbbiakban finanszírozni.
Ezzel együtt természetesen a kamarával való együttműködésen van csiszolnivalónk. Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť