SOÓS KÁROLY ATTILA

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA
SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Szabó Iván frakcióvezető úr!
Nagyon köszönöm Szabó Iván frakcióvezető úrnak a felszólalását. Szeretném megjegyezni, nagyon szerencsés dolognak tartom, hogy amikor Szabó Iván úr készült erre a felszólalására, akkor az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium szakértőihez fordult, tőlük kért pontos adatokat. Ezeket az adatokat itt, felszólalásában használta.
A korábbi kormány idejében nem mindig nézték jó szemmel, ha a kormányapparátus segíti az ellenzéki képviselőket a felszólalásaikban. (Moraj az ellenzéki padsorokban.)
Nagyon szerencsés dolog, hogy ez most nem így történik. S az ellenzéki képviselők különböző parlamenti szerepléseihez a jövőben is mindig minden szakmai segítséget az apparátus meg fog adni. Mi erről gondoskodunk. A szocialista-liberális kormány számára ez abszolút természetes dolog. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)
Ami a konkrét kérdést illeti, a Szabó Iván úr által említett, több mint egy évvel ezelőtt hozott térségi válságkezelési kormányhatározat teendői a korábbi kormány utolsó hónapjaiban nem zajlottak megfelelő módon.
(15.10)
Sajnos olyan határozatot örököltünk, ami szép célkitűzéseket irányzott elő, de sem a szakmai megalapozás - például a térség gázellátásának a megvalósíthatósági tanulmánya nem haladt előre megfelelőképpen -, sem pedig a megfelelő pénzeszközök biztosítása nem valósult meg. Ezt a helyzetet örököltük, és ennek a helyzetnek a kezelésével, azt hiszem, végül is nem halad rosszul a kormány. Szabó Iván úr elmondta, hogy bizonyos pénzeszközök felhasználására már sor került... (Az elnök kikapcsolja az államtitkár mikrofonját.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť