DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két dologra szeretnék reagálni.
Az egyik. A határok megváltoztatását és a trianoni szerződést érintő kérdések belekeverése ebbe a vitába rendkívül veszélyes, és éppen a hágai döntés szempontjából hihetetlen rizikót rejt magában. Meggyőződésem szerint egy ilyen jellegű felszólalás semmiképpen nem segít ebben a kérdésben Magyarországnak.
A másik kérdés pedig a megállapodás. Most már talán az ötödik képviselő úr érinti ezt. Mivel magam is ott voltam ezen a tárgyaláson, szeretném tisztázni a következőt: megállapodás, magyarul nemzetközi szerződés természetesen nem történt. Egy komoly tárgyalás folyt, amelynek jegyzőkönyve van. Eszerint a vízpótlás kérdésének a módszere valóban felmerült. Lényegében ez a megállapodás-tervezet, tehát országgyűlési határozattervezet tartalmazza azokat a pontokat, amelyekben előzetes, szóbeli megállapodás született. Még egyszer hangsúlyozom, ezeket a jegyzőkönyv tartalmazza.
Ennek az egész eljárásnak lényegében egy ratifikálás jellegű szerepe van, amelynek értelmében megfordul a dolog. Tehát addig Magyarország nem köthet nemzetközi egyezményt, amíg nincs meg az Országgyűléstől a felhatalmazása.
Magyarul tehát: itt pont fordított a dolog, ahogy az eddigi felszólalók ebben az ügyben szóltak. Természetesen csak akkor születhet meg a nemzetközi szerződés - kell ilyen szerződés, és lesz ilyen szerződés -, amennyiben ez az országgyűlési határozatmódosítás megtörténik. Ez természetes. Addig ez a kérdés fel sem merülhet.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť